Stickade grytlappar i sommarfärger!

Stickade grytlappar

Stickade grytlappar i sommarfärger!

Lättstickade grytlappar som går hem hos de flesta. Lätta och snabba att göra och de brukar vara uppskattade presenter.

Gör så här:
Lägg upp 40 maskor med trådar från två garnnystan. Sticka så hårt du kan i rätstickning. För att få lite mysiga färgskiftningar har jag tagit en mörk och en ljus nyans av samma färg. Jag har använt Muskat 100 % Egyptisk bomull från Drops. För att det ska bli så tätt och tjockt som möjligt har jag använt stickor 3,5. Maska av stenhårt efter ca 15-16 cm. Virka fasta maskor runt om, två eller tre varv brukar bli lagom. I ena hörnet har jag gjort en ögla för upphängning, ca 18 maskor.

Comments
6 Responses to “Stickade grytlappar i sommarfärger!”
 1. helfrid skriver:

  Jag är lycklig ägare av sådana grytlappar! Färgerna är jätte fina och dom står emot värme bättre än alla andra grytlappar jag provat. Är mycket glad över dom!

 2. Josefin skriver:

  Vilken trevlig blogg! Jag har gjort precis såna där grytlappar tidigare, min sambo älskar dem! Nu fick jag lust att göra flera, med den fina vita kanten du gjorde var ju pricken över i’et. Jag hade lite tunnare garn så fick göra dubbla och virka ihop dem, men använde samma färg som resten av grytlappen.

 3. Annika skriver:

  Hej!
  Letade efter mönster till stickade ”grytisar” och såg dessa som jag genast ville börja sticka.
  Passar perfekt att göra av restgarner som man ofta får över.
  Tänker även att de passar bra att ge bort i julklapp.
  Tack för tipset.
  Med vänlig hälsning Annika
  Lycka till med dina handarbeten!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: