Mysig babyfilt av lappar

Babyfilt

Den här ullfilten gjorde jag till min första dotter och är kanon till kvällspromenader i barnvagnen. Den här filten är stickad i räta och gjord av små stickade lappar som sedan virkas ihop. Måttet på den färdiga filten är ca 60×75 cm. Om man använder sig av restgarner är det bra om garnet har ungefär samma tjocklek.

Gör så här:
1. Lägg upp 40 maskor på st nr 3 och sticka 40 varv räta. Maska av. Med min stickfasthet blev varje ruta ca 13×13 cm.

2. Sticka 15 enfärgade lappar. För att få lite variation stickade jag in glittertrådar i några av rutorna.

3. Sticka 9 randiga lappar där färgen byts efter 1 varv.

4. Sticka 6 randiga rutor där färgen byts efter 2 varv.

5. Virka ihop alla lappar med fasta maskor. Filten ska ha 5 rutor på bredden och 6 rutor på höjden, totalt 30 rutor. Jag använde mig av många olika färger och försökte variera mig så att varje ruta skulle bli unik.

Babyfilt av lappar

Annons
Comments
2 Responses to “Mysig babyfilt av lappar”
  1. marie skriver:

    sött! har en himlans massa restgarn över som jag inte kunnat hitta något kul att göra med ( det räcker med raggsockor och rosor nu ;P ) ska sätta igång med en filt!
    /M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: