Rolig kudde för de små

Rolig kudde för de små

Nu börjar min yngsta närma sig den så kallade ”lapp-åldern”. Fråga mig inte varför men bebisar fullkomligt älskar lappar! Varje leksak, gossedjur, skallra eller vad det nu kan vara har alltid någon liten lapp med tvättråd eller liknande. Det spelar ingen roll hur roligt leksaken låter eller hur fin den är, det är alltid den lilla lappen som bebisarna letar sig fram till med sina små fingrar. Min syster sydde en liknande till min äldsta dotter och hon satt och pillade i evigheter på denna underhållande lapp-kudde. Så jag tänkte upprepa succén.

Gör så här:

1. Klipp ut två kvadratiska tygstycken i valfri storlek, jag körde på 18×18 cm.

2. Sy kanterna med sicksack.

3. Leta fram tygband i alla olika former och färger som du kan hitta. Ju starkare färger och knäppare mönster desto bättre. Klipp banden så dem blir 8 cm långa, jag hade totalt 28 band på min kudde men det beror ju lite på hur breda banden är.

4. Lägg tyget räta mot räta och vik banden så det blir en ögla. Nåla fast tyget och banden, jag hade 7 band per kuddsida.

5. Sy raksöm runt hela kudden men lämna en öppning på ca 3 cm.

6. Vänd kudden ut och in och fyll den med stoppning. Sy igen.

Rolig kudde för de små

Rolig kudde för de små

Rolig kudde för de små

Rolig kudde för de små

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: