En söt liten present

Marmelad

Förra veckan var det Fars dag och min kära far fick en hemmagjord marmelad av hallon och choklad. Men man kan ju inte bara ge bort en naken stackars marmeladburk, man måste ju pimpa den också! Så för att få burken extra gullig klippte jag ut en rund tygbit och satte fast en egensnickrad etikett med ett vitt band. Etiketten har jag gjort med en stans och en håltagare från Panduro Hobby. Även papper, stämpeln och bandet kommer därifrån.

Här kommer receptet:

2 burkar

1 liter hallon
4 dl socker
150 g choklad, gärna mörk

Lägg hallon och socker i en kastrull och koka på svag värme i cirka 10 minuter. Rör om undertiden och skumma om det behövs. Tag av kastrullen från plattan och rör ner den grovhackade chokladen. Häll upp i väl rengjorda burkar. Den här marmeladen fungerar jättebra att värma och lägga på glassen också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: