Grovstickad mössa till en söt tjej


mossailGod fortsättning på er! Jag inleder året med att tipsa om en härlig mössa som många kids brukar gilla. Jag har stickat den till många barn och i år blev det en av julklapparna till min söta lilla systerdotter Ida-Linnea. Den stickas på två stickor och sys ihop mitt bak. Eftersom den är grovstickad går det väldigt snabbt också, jag har använt stickor nummer 10. Mönstret kommer från drops och är egentligen en babymössa men jag har gjort lite förändringar.

Jag gjorde mössan lite större i storleken genom att använda större stickor, flyttade lite på blommans placering och struntade i tofsen. Istället för att maska av när det är 4 maskor kvar stickade jag ytterligare fyra varv för att få den gulliga lilla toppen. I blomman virkade jag med lite guldtråd som jag också hade till de två  flätade knytbanden.

Ida-Linnea sprang runt med sin lilla mössa och ville inte ta av den på två timmar. Det tar jag som en komplimang : )

Grovstickad mössa

Comments
2 Responses to “Grovstickad mössa till en söt tjej”
  1. anna tiselius skriver:

    Underbara kort! Visst blev den bra. Tack syrran!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: