Aviatrixmössor till tjejerna

Varberg

Jag var inne och surfade runt på Ravelry för nån vecka sedan och snubblade över en underbar mössa!!! Inte för att någon behöver mössor i vår familj men den här var så oemotståndligt söt. Jag kastade mig på denna fantastiska Aviatrix-mössa och tänkte inte alls på stickfastheten så den första jag stickade blev alldeles för liten till min minsta tjej.

Mönstret är på engelska och ni hittar det här. Justine Turner som har designat mössan har storlekar från nyfödd och upp till 4 år, dessutom finns det anpassat till olika garntjocklekar. Jag var tvungen att läsa igenom beskrivningen några gånger innan bollen trillade ner och när jag väl började sticka var det inte så krångligt ändå. Mönstret bygger på wrap & turn-principen eller kortvarv som jag har lärt mig att det heter på svenska
: )

Jag stickade tre aviatrix mössor på två dagar, så varning för beroendeframkallande mönster!

Till min stora dotters förtjusning blev den rosa och jag stickade även en matchande halsvärmare i resår till henne. Här är lite bilder från förra helgens utflykt till Varberg.

Aviatrix mössa

Aviatrix mössa

Aviatrix mössa

Aviatrix mössa

Comments
5 Responses to “Aviatrixmössor till tjejerna”
 1. Anne-Lie skriver:

  Hej! Har precis börjat stickat,det var i skolan sist(många år sen..).
  Den här mössan är sååå fin,måste bara ha den!!
  ..men mönstret är på engelska,har redan svårt med beskrivning på svenska.😜
  Du skriver beskrivningar så bra.
  Skulle man kunna önska sig en beskrivning av dig..? 😃
  /Anne-Lie

 2. Pia Brödslev skriver:

  Hej ! Jag har börjat sticka en Aviatrix-mössa och vill veta vad du menar med ”linda” innan vändningarna ? Med vänlig hälsning Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: