Vampyrstickning

Vampyrstickning

Lånade boken Vampyrstickning på biblioteket för ett par veckor sedan och blev lite kär i den. Jag liksom författaren till boken blev fullkomligt fast i Stephenie Meyers Twilight-serie. Älskar böckerna och älskar filmerna även om jag kanske ”borde” vara för gammal : )

I boken finns det mycket vampyrknasiga saker som flaskvärmare med blodgrupper och röda stay-ups. Men bland beskrivningarna finns det också fantastiska pärlor som den Sagolika koftan med huva och den söta Minicapen för frusna vampyrhjärtan. För oss Twilight-fans finns bland annat Alice Cullens handledsvärmare och Bellas goa tumvantar hon har på sig när Edward räddar henne för första gången.

Boken är snygg, charmig och med glimten i ögat. Författaren är med i stickforumet Ravelry, där hon hittade andra stick-tokiga vampyrfans som började inspirera varandra och så föddes idén till boken. En del av mönsterskaparna är stickdesigners men flera är studerande, yrkesarbetande eller mammalediga tjejer som bara gillar att sticka.

Jag har inte bestämt mig vad jag ska ge mig på än. Tyvärr tycker jag att en del av beskrivningarna är lite svåra att förstå sig på men det kanske bara är jag som tycker det? En annan nackdel är att det är mycket flät- och spets-stickning och det har jag inte mycket erfarenhet av men det är väl bara att bita ihop och försöka : )

Är det någon där ute som stickat något från boken?

Bellas vantar

Alice handledvärmare

Sagolika koftan

Kofta

Minicape

Vampyrstickning

Forks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: