Stickade grytlappar och en virkad bläckfisk

Virkad bläckfisk

Imorgon är det gårdsfest på dagis med lotteri, fiskdamm och busiga barn. Busiga barn var det ja, idag när jag skulle hämta på dagis sprang det fram två kids som skrek ”jag nyper dig i rumpan” och sedan gjorde dem just det. Visste inte riktigt om jag skulle gapskratta eller bli arg : )

Tanken med lotteriet är att alla föräldrar ska bidra med ett pris, eftersom mina baking-skills är ganska låga blev det ett par stickade grytlappar och en virkad bläckfisk istället. Något som kanske kan uppskattas av både barn och föräldrar. Grytlappen är av samma modell som den här men jag gjorde en helt svart och en i brun/svart. Första gången som jag använder mina små etiketter : )

Mönstret på bläckfisken har jag hittat här. Det pågår ett projekt just nu som går ut på att virka små söta bläckfiskar till för tidigt födda barn som ligger och kämpar i kuvöser runt om i landet. Ett jätte fint initiativ och jag är sååå sugen på att sätta igång med en till! Gör en du med! Det enda man ska tänka på är att använda bomullsgarn som går att tvätta i 60 grader.

Den var himla kul att göra, enda meckiga är att få till ögonen. Jag gjorde 12 stolpar i en magisk ögla istället. Inspirationen har jag hämtat från underbara Kungen & Majkis och rosetten hittade jag här på Mest virkat.

Fokusera på en grej i taget? Nääää

Virkad bläckfisk

Stickade grytlappar, virkad bläckfisk

Stckade grytlappar med namnband

Annons
Comments
2 Responses to “Stickade grytlappar och en virkad bläckfisk”
  1. Mia Hansson skriver:

    Tänk att man blir så glad av att se en glad bläckfisk 🙂 Räcker bra som terapi för att komma på ljusare tankar. Jätte fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: