Bordsdekoration av barnmatsburkar

Tyra

Idag fyller min stora tjej hela tre år! Med risk för att låta klyschig, tiden går så himla fort! Känns inte alls som att det har gått tre år sedan jag och Christofer firade min 30-årsdag med krystvärkar på BB i Varberg. Som tur var kom hon den 4:e så hon fick en egen dag att fira på. Stort grattis mammas tjej : )

Jag har en romantiserad bild av hur en födelsedagsmorgon ska se ut, det ska vara en bricka med ljus, cerpentiner, smaskig frukost och ett paket eller två. Resten av familjen sjunger i fin kör och väcker det lilla överraskade födelsedagsbarnet med sin ljuva sång. Christofer börjar tidigt så det var jag och Vera som fick stå för skönsången idag och jag fick sjunga fem gånger med jätte hög barsk stämma för att hon överhuvudtaget skulle reagera. När hon väl vaknade blev hon jätteglad och förväntansfull. Härligt med barn och födelsedagar! Jag har knappt noterat min som var igår.

Jag är rysligt kass på att ha mobiltelefonen nära till hands, jag är en sån där jobbig människa som kan ha mobilen död i väskan i en vecka utan att varken märka det eller sakna den. Tänkte att jag skulle laddat den igår ifall folk faktiskt försöker få tag på mig på självaste födelsedagen men jag kom på det vid nio igår kväll. Hade en del missade samtal och obesvarade sms att ta hand om. Skäms Stina, skäms på dig! Å andra sidan finns ju facebook idag som tar över all kommunikation och där kollar jag faktiskt då och då : )

Nu håller jag och min virknål på att göra rosetter i mängder i ja, rosa förstås. Hela världen skulle vara rosa om Tyra fick bestämma. Det ska bli bordsdekorationer till helgens kalas då vi ska fira Tyras, min och syster Lisas födelsedagar. Vi går nu in i ”alla-fyller-år-månaden-juni”. Dessutom kommer min härlige Umeå-syster ner och hälsar på så vi har många anledningar att fira : )

Jag har använt några barnmatsburkar men det går ju bra med vilka burkar som helst.

Gör så här:

1. Vira en tråd runt burken, knyt fast en gång och snurra sedan runt burken så det täcker lite. När du tycker du är klar fäster du tråden genom att peta in den under de andra trådarna med en virknål.

2. Virka en rosett efter detta mönster. Spara en lång ände innan du klipper av tråden. Surra några varv runt burken och knyt fast. Fäst trådarna genom att peta in dem med virknålen. Klart!

Bordsdekoration av barnmatsburk

Bordsdekoration av barnmatsburk

Bordsdekoration av barnmatsburk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: