Sjal med mossa och spets

Mosstickad sjal med virkad spetskant

Förra veckan lärde jag mig att virka kärleksknutar och att man inte kan göra glasstårta av mjukglass för den smälter på typ 2 sekunder. Den här veckans lärdom blir väl kanske att avsluta något av de 20 projekten jag har igång samtidigt.

Den här sjalen har legat på hyllan länge. Den blev klar förra sommaren egentligen men det tog ett tag till innan spetsen kom på plats. Sedan tog det ytterligare ett par veckor innan jag hade fäst trådarna. Det blir så ibland med mig och projekt som har tagit lång, lång, lååång tid. Man liksom tröttnar och lägger det på hyllan tills det blir roligt att greja med det igen.

Det har varit en lång resa av avbrutna bambustickor och avbrott för garninköp men nu är den äntligen klar! Den är stickad i Baby Merino ull från Drops. Vet inte hur många nystan som gick åt men typ 6 stycken skulle jag gissa.

Sjalen är moss-stickad med 2 rm i varje sida som kant, jag la upp 3 maskor och har sedan ökat 1 maska i varje kant på vartannat varv tills den blev så bred jag ville ha den. Den virkade spetskanten hittade jag här.

Bilderna är tagna för ett par veckor sedan från kvällspromenaden vid havet med lillasyster.

Mosstickad sjal med virkad spetskant

 

Mosstickad sjal med virkad spetskant

 

Mosstickad sjal med virkad spetskant

Comments
2 Responses to “Sjal med mossa och spets”
  1. Susanne skriver:

    Jättefin sjal! Blev inspirerad av dina fina sjalar med kärleksknutar också, så nu bara måste jag testa att göra en sån! Kanske blir en sån här också till slut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: