Rea på favoritgarnet!

Favoriten Muskat

Semester, sol och mys! Ja nu händer det äntligen. Hela året längtar man till dessa små härliga veckorna då allt ska hända. Man ska bada, åka på skojiga utflykter, vara en sån där riktigt bra förälder som har tid att leka och skoja. Man ska ha tid att träffa alla man saknar, man ska röja lite i garaget, kanske starta ett nytt stort trädgårdsprojekt, ha en grillfest, umgås lite med släkten och ja just det. Man ska ju hinna koppla av lite också.

Ja, det blir kanske inte alltid som man har tänkt. I år har jag den underbara förmånen av att vara föräldraledig så jag är inte inne i den där semester-hets-bubblan just nu. Dessutom har det råkat bli så att vi redan har gjort en himla massa saker. Nu sitter man lite i soffan och rullar tummarna och undrar vad som ska hända härnäst. Har aldrig hänt mig innan…

Men oavsett om man är ledig eller inte brukar sommaren vara en bra tid att fylla på i sitt garnlager hemma. Många butiker rear ut fin fina garner. Hela juli är det till exempel rea på mitt favorit bomullsgarn Muskat från Drops. Kunde inte låta bli att köpa på mig ett stort lager. Har även besökt butiken Stoff och Stil i Bäckebol och köpt lite garn och sygrejer.

För er som ska flyga i sommar går det alldeles utmärkt att ta med sig sina stickor, även dem i metall. Jag flög inrikes med Malmö Aviation och det var inga problem. Nojig som jag är var jag ändå tvungen att fråga vid säkerhetskontrollen.

”Får jag ta med mina stickor som handbagage?”

”Vad sa du?”

”Jo, jag sa: Får jag ta med mina stickor?”

Kvinnan tittade frågande på mig och undrade varför jag i all sin dar skulle ha med stickor.

”Stickor??”

”Ja, alltså handarbete. Man kan sticka liksom.”

Efter lite betänketid och med ett ansiktsuttryck som en fågelholk: ”Jasså, ja. Ja, det ska gå bra.”

Jag passerade säkerhetskontrollen med mina stickor och funderade samtidigt på att det måste väl ändå vara fler som undrat detta? Enligt transportstyrelsen ska det vara helt okej men ska man utomlands är det nog bra att dubbelkolla med flygbolaget.

Ha det gott i sommarsolen : )

Comments
2 Responses to “Rea på favoritgarnet!”
  1. Mia Hansson skriver:

    Vad modigt att våga fråga, för vad skulle du gjort om du fått ett nej? Garderar mig alltid med att ta med trä-virknålar och trästickor för med lite fantasi så skulle man kunna bli en stickterrorist och inte bara en stickorist vilket inte heller är något helt ofarligt. Sommarhälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: