It’s all about senap!

Puno Melange

I går var jag och hälsade på Mia på Garntua i Alingsås. Det var till den butiken jag och mamma gick till när jag var liten och precis hade lärt mig sticka 🙂 Blir alltid lite nostalgisk när jag går in där och jag blir lika inspirerad nu som då. Bland annat var det där jag upptänkte det fantastiska garnet Puno från Rauma som jag har stickat en hel del i; tjejernas Aviatrix mössor, en slätstickad baggymössa till syrran och en resårstickad till mig.

Mia var supertrevlig och vi pratade länge om garn, grytlappar, boken och om releaesfesten. Mia och Kajsa hade gjort i ordning jättefina små garnpaket som ska bli gåvor till några lyckliga på bokreleasen. Det ska bli så roligt att få dela ut dem!

Som jag skrev i föregående inlägg håller jag på och testar mina grytlappar i lite olika färger och garnsorter. Och just nu har jag snöat in på färgen senap. Jag fullkomligt älskar den här färgen! Till min stora förtjusning hittade jag den här färgkombinationen som jag tänkte testa nu. Bommullsgarnet är från Schachenmayr och heter Catania Grande. Det blir nog en fantastisk grytlapp av det här!

Catania Grande

Puno har en jättefin melerad senapsversion som jag köpte och ska sticka en halsduk av till min äldsta tjej. Hon har ”sticks-certifierat” den här garnsorten, den känns jättego mot halsen. Annars får man bara höra att det sticks och så används inte plagget. Ett tips när man stickar till barn är alltså; kolla av färg och material innan ni börjar sticka!

Puno Melange

Garntuas gåva

Comments
3 Responses to “It’s all about senap!”
 1. Helén skriver:

  Håller verkligen med om att senapsgult är helt fantastiskt. Och du är superduktig på att sticka och virka!!! Jätteroligt att se det du gör:)
  Jag vill gärna göra en liknande filt som du stickat av rutor, men vad är det för garn du använt? Det är jättefint!!
  Tack snälla för hjälpen och lycka till med boken!:)

  • Stina skriver:

   Tack för dina snälla ord Helén 🙂
   Och va roligt att du blev inspirerad att sticka min filt av rutor. Garnet jag har använt var en blanding av ull och alpacka. Färgskalan är helt fantsatisk men tyvärr har jag inte sparat någon banderoll så jag kommer inte ihåg vad garnet heter. Köpte det på garnaffären Strikk i Göteborg men de har inte kvar detta i sitt sortiment. Om jag stöter på det någonstans lovar jag att tipsa om det här på bloggen för det var helt fantastiskt att sticka med 🙂

 2. Helén skriver:

  Åh, vad gullig du är:) Tack snälla!!❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: