Att vara utställare på Tjolöholms slott

Tjolöholms slott stinamaria

Då var julmarknaden på Tjolöholms slott över för i år. Vilken grej! Jag är så glad över att få ha varit en del av total julstämning med musik, lucior, tomtar och människor i mängder.

Arrangemanget var bra organiserat och den upptagna men trevliga projektledaren svarade tålmodigt på mina 672 frågor innan julmarknadens start. Det blev en härlig gemenskap bland alla utställare och det var otroligt roligt att höra om deras hantverk och bakgrunder. Många har ju stått på denna kända marknad i 25 år och vi var ju newbies. Men jag tyckte det gick rätt fint för oss ändå.

Det är en obeskrivlig känsla att få någon som känner sig klar med stickandet, äldre kvinnor som stickat i många år, till sig själva, till sina barn, till sina barnbarn, de har liksom inställningen ”det finns inget jag inte har stickat”. Men så ser de min bok om grytlappar och känner att det är något de ALDRIG sett förut och plötsligt blir de jätteglada och man ser och känner hur stickglädjen kommer över dem.

Det var också ett mysigt sätt att hänga lite med kära mor och far, vi lyxade till det med att ställa upp en husvagn på plats. Vissa dagar var det öppet till åtta på kvällen så det var väldigt bekvämt och mysigt att campa på plats.

När man står på en stor marknad som Tjolöholm dyker det upp en väldans massa besökare.

Bland annat möter man:

Inspirations-typen:
De känner, nyper och klämmer noggrant på alla grejer man har på bordet. Räknar maskor, frågor vilket garn jag använt, vilka stickor jag rekommenderar, hur gör du för att få mönstret så här, hur har du gjort? De läser gärna också boken från pärm till pärm i en halvtimma, men KÖPA ett mönster. Oh aldrig!

Besserwissern:
Besserwissern är full av tips och vill gärna visa upp den egenstickade tröjan under jackan. Åh, men du borde dubbelvirka grytlapparna istället som jag gör! Det är mycket bättre! Då slipper du ju all möda med att sticka. Har du en virknål där bakom så kan jag visa dig hur man ska göra?

Wow-typen:
Wow-typen tycker allt på bordet är det häftigaste och mest annorlunda de har sett. Vilken fin bok! Wow! Är det DU som har gjort den? Den bara måste jag ha!!! Wow-typen funderar inte på OM de ska köpa något, istället funderar de på VAD, hur många och vilken färg de ska välja. Vem kunde ana att mina virkade korgar var mest populära bland tioåriga flickor eller att den passar utmärkt till hörapparaten!

Berömmaren:
Berömmaren tar och klämmer på allt, åh vilken fin! Den här var ju helt underbar! Hoppet växer för varje komplimang att detta är en som faktiskt kanske kommer köpa något och sen går dem bara helt oväntat och plötsligt.

Kommer-tillbaka-sen typen:
De provar, ställer frågor, prutar på priset och beundrar för att sedan slingra sig ur med ”okej, hm jag kommer tillbaka sen”. Men det var oväntat många som faktiskt kom tillbaka och köpte sin favorit och då är det fantastiskt roligt att veta att den här människan har gått igenom hela sortimentet men tyckte detta var den bästa grejen.

Tyvärr blev det aldrig tid att ta några kort med systemkameran så ni får nöja er med instagrambilderna 🙂

Ett jätte tack till alla som kom och hälsade på mig på marknaden och ett SUPER tack till min familj, svärmor och man som hjälpte mig under dessa intensiva dagar!! Kram på er 🙂

Tjolöholms slott

Lucia Tjolöholm slott

Tjolöholms slott

Tjolöholms slott gran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: