Kerstins virkade påskris-skruvar

Virkat påskpynt

Denna vecka har jag, förutom att skratta åt Tommy Nilssons PR-cup, ägnat mig åt att röja undan en hel del bebiskläder som nu är på väg till en loppis. Det är så himla svårt att skiljas från dessa gulliga små ting. Vet inte varför, men jag får alltid en liten tår i ögat när tjejerna går upp en storlek i kläder. Det går alldeles för fort och mitt lilla mamma-hjärta hänger inte alltid med! Jag har sparat en del så klart men man kan ju inte spara på allt.

Men jag har inte bara varit nostalgisk i veckan utan även påskpysslat varenda lediga stund till min mans stora förtret : )

Dessa små virkade skruvar brukade min pappas mormor Kerstin göra av sitt restgarn. De har alltid hängt i vårt påskris hemma när jag var liten, i en mängd olika sprakande färger.  I år kände jag mig sugen på att föra denna tradition vidare och virka nya till vårt påskris. Öh, sa jag att jag var nostalgisk : )

Tack Kerstin för tipset och tack mamma som visade mig hur man gör.

Gör så här:

1. Virka 20 luftmaskor med valfritt färgsprakande garn, använd virknål 2,5.

2. Börja i 4:e maskan från nålen och virka sedan 3 stolpar i varje maska.

3. Fäst inga trådar utan knyt ihop ändarna så det blir en ögla för upphängning.

Virkat påskpynt

Kerstin

Annons
Comments
One Response to “Kerstins virkade påskris-skruvar”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] De enkla björkhängena till påskriset, eller skruvar som de också kallas. Titta in på fina Garnterapi för beskrivning, ett perfekt sätt att använda upp restgarner och liva upp […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: