Vantar för små små händer

Stickade babyvantar

Vintern hänger sig envist kvar. Jag börjar längta efter våren men å andra sidan kan man fortsätta ett tag till med att sticka vinterplagg : )

Så nu har lilltjejen fått sig ett par vantar också som matchar den resårstickade mössan. Det blev ett par klassiska babyvantar utan tumme i Baby Merino ull från drops. Måste erkänna att de blev lite väl små till min 7-månaders men hon kan ha dem i alla fall. Det är väl inte så många kyliga veckor kvar nu förhoppningsvis.

Garnåtgång: ca 20 g

Stickfasthet: 42 m x 47 v = 10 cm

Gör så här:
1. Lägg upp 12 maskor på varje strumpsticka, 48 maskor totalt. Jag har använt stickor nr 2,5.

2. Sticka resår; 2 räta och 2 aviga i 30 varv.

3. Sticka sedan slätstickning i 22 varv.

4. Börja minska enligt nedan på vartannat varv tills det återstår 6 maskor kvar på varje sticka.
Sticka 1: Sticka en maska, lyft en maska, sticka en maska och dra den lyfta maskan över den stickade maskan. sticka resten av maskorna på stickan.
Sticka 2: Sticka alla maskorna tills det återstår tre maskor på stickan, sticka en maska, lyft en maska, sticka en maska och dra den lyfta maskan över den stickade maskan.
Sticka 3: Stickas som sticka nr 1.
Sticka 4: Stickas som sticka nr 2.

5. Sticka ett varv utan minskning.

6. Nu minskas det på samma sätt på varje varv tills det återstår 2 maskor på varje sticka.

7. Dra tråden igenom de resterande maskorna och fäst tråden.

8. Sticka en vante till. Klart!

Stickade babyvantar

Stickade babyvantar

Stickade babyvantar

Stickade babyvantar

Comments
4 Responses to “Vantar för små små händer”
  1. annelie thell skriver:

    HEJ! Vilken tur jag har som hittade din blogg.Ska sticka till grannens 7mån tös ett par babyvantar.Mönstret ser enkelt ut.Nu ska leta efter garnet i Grästorp.Tack för en bra beskrivning!

  2. elin.tiden@hotmail.co.uk skriver:

    Åh va roligt! Ser inte allt för svårt ut!! 🙂 hur många maskor tror du man ska ha om man ska göra ett par till en bebis som är en månad nu (hon kommer va 4 månader i början av dec)?

    • Stina skriver:

      Hej Elin, de är inte alls krångliga att göra 🙂 Roligt att du blev sugen att sticka efter mitt mönster. Jag tror att dem blir bra i storleken till en 4 månaders, eftersom det är resår formar den sig fint efter handleden och det gör inget om vanten är lite luftigare runt handen. Den sitter på ändå 🙂 Lycka till!

Lämna en kommentar