Rapport från slöjdmässan i Sollebrunn

Slöjdmässan i sollebrunn

Slöjdmässan i Sollebrunn har kommit och gått. Jag gjorde ett besök i söndags och den var lika härlig som alltid! Skön blandning av glas, halm, trä, keramik, smide, stickat, tovat och sytt och en hel del smycken. Gemensamt för alla utställare är att de är medlemmar i P-länets slöjdförening. Besöksantalet brukar landa på runt 2000 har jag för mig att jag har läst någonstans.

Det är så himla mysigt att gå runt och titta och imponeras av alla skickliga hantverkare. Det är roligt att träffa människor med samma intresse, jag stannade och pratade med flera stycken.
Skadar ju inte heller att det ligger en mysig julstämning över allting, många satsade på tomtar och julgrejer.

Mitt sällskap bestod av mina två föräldrar och svärmor som också delar mitt intresse för hantverk. Jag höll ganska bra i plånboken den här gången, inga improviserade tokköp. Min pappa däremot hade på sig spenderar-byxorna och köpte en jättefin tomte från Sagofolket. Jag köpte några gulliga tomtar från Marianne Friman som gör Waldorfdockor och så fastnade jag för en ursöt kotte-tomte med jättemycket hår och tovad luva från Mårdelandsvätten (de har tyvärr ingen hemsida). Handlade också lite söta kort av Anna Wickström.

Pratade en stund med trevliga Ingrid Brandt som hade gjort världens goaste vantar stickade i svensk alpacka. Ett par såna skulle man ha! Men det är ju så när man stickar själv köper man sällan handstickat från någon annan, hur fint det än är.

Och hur går första veckan på jobbet då?
Helt okej faktiskt. Kul att träffa alla kollegor igen. Och så blir man så varm i själen när man kommer hem och möts av två goa tjejer som kommer springande med öppna armar.

Slöjdmässan i sollebrunn

Slöjdmässan i sollebrunn

Slöjdmässan i sollebrunn

Slöjdmässan i sollebrunn

Slöjdmässan i sollebrunn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: