Red Hot Chili Peppers och tågstickning

 

Den här helgen kan sammanfattas som ren och total njutning. Jag och mannen åkte till Stockholm, vilket betyder mycket tid för stickning på tåget. Det är så avkopplande att sitta där med sina stickor och se sjöar, träd och granar susa förbi. Jag stickar nu en poncho i Tweed och Alpacka Silk från Sandens garn. Vilket dreamteam det är! Det blir så mjukt och härligt tillsammans och på stora stickor går det undan. En riktigt bra kombo också om du stickar till barn. Har ni sett förresten att det kommit lite nya färger på Tweed? Fantastiskt fina, mossgrön, gammelrosa och en ljusare blå. Super fina!!

Och nu lite musiknörderi:

Anledningen för besöket i Stockholm var en konsert med Red Hot Chili Peppers på Tele2 arena. Jag har lyssnat på dem av och till sen jag var 13 då min storasyster introducerade mig för världens ballaste musik. Det vill säga Nirvana, Pearl Jam och så klart Red Hot Chili Peppers. Konserten har fått en del svala recensioner av journalister som älskar allsång och mellansnack och som tycker att en livekonsert ska vara på ett visst sätt. Vissa är ju rena proffs på det där, att snacka och gullegulla med fansen. Det är inte Red Hot men musiken är inte mindre fantastisk för det. Bandet var verkligen i toppform och levererade en konsert i världsklass. Läste någonstans att Anthony inte ser det som att bandet underhåller en publik utan att en lyckad konsert är något vi skapar tillsammans.

De ägde på scenen, bjöd på de största hitsen från förr samt från den nya skivan. Vi stod nästan längst fram och hade ståplats.  Enda dåliga med spelningen var att den kunde  vara längre 🙂 Och en sak till, det här med telefoner! Kan vi snacka om det! Tänk att det kan vara sååå svårt att bara vara där i nuet, lyssna och njuta. Vid flera tillfällen hamnade man där, armarna uppe i värdet, svetten rinner, mjölksyra överallt, man dansar, sjunger så det dånar och så har man 10 stela pinnar runt om sig som måste stå still för bilden blir skakig när man filmar annars. Dessutom måste man ju titta på det man fotat och filmat för att se om man kan ta om det igen i en annan vinkel. Jag säger bara, lägg av!! Visa lite konsertvett!

Vill också bara passa på att säga att John Frusciante är och förblir världens bästa gitarrist! Hans finkänsliga sätt att verkligen tillföra något med sin gitarr och sina magiska solon, i både lugna och ösiga låtar, har jag inte stött på någonstans. Jag brukar hata gitarrsolon och bara önska att de går över men aldrig om dem kommer från John 🙂 Red Hots bästa låtar kommer definitivt från när han var med i bandet. Men med det sagt är det absolut inget fel på Josh Klinghoffer som är bandets nuvarande gitarrist. Han är också grym!

Tack Red Hot Chili Peppers för en superbra spelning! Och tack Stockholm för en rolig och lyckad helg!

 

the-getaway-extralarge_1462581987769

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: